ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan: Piyasada Arz Sıkıntısı Yok, Fiyatlardaki Dengesizlik Spekülatif
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kurumun regülasyon görevini yerine getirdiğini belirterek, piyasa müdahalelerinin Bakanlık politikalarıyla uyumlu olduğunu vurguladı. Kayhan, sektörün tüm paydaşlarını dikkate aldıklarını ve üreticinin maliyetlerini gözeterek, tüketicinin alım gücünü önemsediklerini ifade etti. Son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmalarının kaynağının spekülatif eylemler olduğunu dile getirerek, piyasada arz sıkıntısı olmadığını, fiyat dengesizliklerinin spekülatif olduğunu belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik: Türkiye’nin Kırmızı Et Yeterliliği Artıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise kırmızı et sektöründe Türkiye’nin kendi kendine yeterliliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Çelik, kırmızı et üretiminin sürekli arttığını ve ülkenin kırmızı et yeterlilik oranının %95,2 olduğunu ifade etti. Hedeflerinin bu oranı %100’e çıkarmak ve kırmızı ette tamamen kendi kendine yeterli bir ülke olmak olduğunu belirtti. Çelik, piyasadaki spekülatif hareketleri yakından takip ettiklerini ve gerekli müdahaleleri yaparak arz güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Kayhan ve Çelik, kırmızı et sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve piyasadaki dengesizlikleri gidermek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler. Türkiye’nin kırmızı et üretimindeki artışın devam edeceğini ve ithalatın azaltılmasıyla kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda ilerlediğini söylediler.