Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Tekno Dart – Teknodar.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrail’in Filistinli Tutuklulara Yönelik Baskınları

İsrail’in Filistinli Tutuklulara Yönelik Baskınları

haber haber -
44 0

FKÖ ve Filistin Esirler Cemiyeti Ortak Açıklaması

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail’in Batı Şeria’da yaptığı baskınlar hakkında ortak bir açıklama yaptı.

En Az 30 Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 30 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Cenin’de 175 kişinin, Tulkerim kenti ve mülteci kampında da en az 150 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Artan Gözaltı ve Saldırılar

İsrail ordusunun 21 Ocak’ta başlattığı baskınların ardından Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı vurgulandı. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden Gazze Şeridi’ne saldırının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerlerinin saldırıları artarak devam etmekte.

Can Kayıpları ve Yaralılar

Bu süreçte işgal altındaki bölgelerde yaşanan çatışmalarda 167’si çocuk olmak üzere 917 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 7 bine yakın kişinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı. Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarının devam ettiği vurgulandı.

Bu son gelişmeler, İsrail-Filistin çatışmasının devam eden tansiyonunu gözler önüne seriyor. Filistinli gruplar ve insan hakları savunucuları, uluslararası toplumdan İsrail’in bu saldırgan tavrına karşı adım atmasını talep ediyor.

İlgili Yazılar