Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin yat turizmindeki önemine dikkat çekti ve sektöre yapılan yatırımları açıkladı.
Türkiye, Yerli ve Yabancı Teknelerin Gözdesi Haline Geldi
Bakan Uraloğlu, deniz turizminde yaşanan artışla birlikte Türkiye’nin yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini belirtti. Teknelerin barınma ve bağlanma ihtiyacını karşılamak için altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.
Yat Turizmindeki Yükseliş ve Potansiyel
Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi ve yatların seyir güzergahlarındaki avantajlarıyla yat turizminde yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Son dönemlerde yat turizmine olan ilginin arttığını ve Türkiye’ye uğrayan tekneler için hizmet noktalarının artması gerektiğini belirtti.
Yat Limanı Kapasitesindeki Artış
Denizcilik sektörüne yapılan yatırımlara da değinen Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın denizcilik vizyonuyla yat limanı kapasitelerini ciddi şekilde artırdıklarını açıkladı. 2002’de 41 olan yat limanı sayısını 63’e çıkardıklarını ve yat limanı kapasitesini %194 artırarak 25 bin 38’e çıkardıklarını belirtti.
Bakan Uraloğlu, Muğla’da Dalaman ile Datça, Antalya’da Gazipaşa ile Demre, İstanbul’da Haliç ve Tekirdağ’da Tekirdağ Yat Limanı olmak üzere toplam kapasitesi 2 bin 291 tekne olan yerlerde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ayrıca, İzmir’de Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’de Aydıncık, Çanakkale’de ise Lapseki yat limanlarının planlama aşamasında olduğunu belirtti.