Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş, Türkiye’nin sıfır atık alanındaki küresel liderliğini vurgulayarak, birçok ülkenin Türkiye’yi örnek aldığını belirtti.
Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş, New York İklim Haftası’nda Türkiye’nin sıfır atık konusundaki küresel liderliğini vurguladı. Ağırbaş, birçok ülkenin Türkiye’yi bu alanda örnek aldığını belirtti.
Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu’nu takip eden Ağırbaş, Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım’a verdiği röportajda, Emine Erdoğan’ın liderliğindeki sıfır atık hareketinin Türkiye’yi sosyal konularda dünyaya ciddi mesajlar veren bir konuma taşıdığını ifade etti.
Sıfır Atık Vakfı, New York İklim Haftası’nın ana paydaşlarından biri olarak yer aldı. Ağırbaş, Emine Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinliklerde Sıfır Atık Vakfı’nın da dünyadaki iklim ve eylem haftalarında aktif katılımcı olduğunu söyledi. Yapay zeka ile ilgili önemli etkinliklerin de yapıldığı Birleşmiş Milletler’deki buluşmalarda Türkiye’nin sosyal konulardaki liderliği öne çıktı.
Ağırbaş, Türkiye’nin sıfır atık hareketiyle birlikte dünyaya sosyal konularda önemli mesajlar verdiğini ve küresel değişim ile dönüşümde liderlik rolü üstlendiğini belirtti.
Türkiye, önümüzdeki dönemde Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan’ın liderliğinde COP31 toplantısına hazırlanıyor. Ağırbaş, COP31’in tarihin en önemli toplantılarından biri olacağını ve iklim adaleti ile çevre meselelerine dair kararlar alınacağını ifade etti. Bu yıl ilk kez COP gündemine dahil edilen ‘sıfır atık’ konusunun İstanbul Platformu aracılığıyla küresel sisteme entegre edileceği bilgisi verildi.
Sıfır Atık Vakfı, New York İklim Haftası’nda sıfır atık projesini anlattı ve iklim adaleti, çevre gibi konulara değindi. Ağırbaş, dünyadaki açlık ve iklim değişikliğine bağlı göç gibi sorunlara dikkat çekerek, Sıfır Atık Vakfı’nın bu sorunların çözümü için inisiyatif aldığını belirtti. Vakıf, İstanbul’u sıfır atığın başkenti yapma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.
Sıfır atık hareketi, 193 ülkede karşılık bulan küresel bir çevre politikası haline geldi. Ağırbaş, Türkiye’nin bu alanda örnek gösterildiğini ve dünyanın iyiliği, adaleti ve sıfır atığı yaymak için çalıştıklarını söyledi. Vakıf, gelecek yıl daha geniş katılımlı bir forum düzenleyerek 8 milyar insanın geleceği için çalışmalarına devam edecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]