Şanlıurfa’da başlayan TEKNOFEST’in ilk gününde T-70 helikopteriyle paraşüt atlayışı, Bayraktar AKINCI TİHA gösterisi ve paramotor uçuşları yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin (STM) yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda kapılarını açtı. TRT’nin iletişim paydaşı olduğu festivalin ilk gününde, çeşitli hava gösterileri gerçekleştirildi.
Gösteriler, Türkiye’nin yerli ve milli T-70 helikopteriyle yapılan paraşüt atlayışıyla başladı. Yüksek irtifadan atlayan profesyonel paraşütçüler, Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak ziyaretçilerden büyük alkış aldı.
Hava gösterileri kapsamında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da gökyüzünde sergilendi. İleri teknolojisi ve taşıdığı mühimmatlarla dikkat çeken AKINCI’nın gösteri uçuşu, ziyaretçilere görsel bir şölen sundu. Yapay zeka destekli TİHA’nın festival alanından çektiği anlık görüntüler dev ekranlardan izletildi.
Gösterilerin bir diğer bölümünde ise paramotor ve yelken kanat pilotları sahne aldı. Renkli kanatlarıyla gökyüzünde süzülen pilotlar, festival alanındaki ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. TEKNOFEST, 4 Ekim’e kadar sürecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]