MEB, Yeni Müfredatla Farklılaştırılmış Eğitim Yaklaşımını Benimsedi
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat ile sınıflarda farklı yeteneklere ve ilgilere sahip öğrencilere **”farklılaştırılmış eğitim”** yaklaşımını benimsedi. Bu doğrultuda, **”beceri temelli”** eğitime geçişin kolaylaştırılması için önemli bir adım atıldı.
Yapay Zeka Destekli Eğitim: EBA İçerikleri Zenginleştirildi
MEB, yeni müfredatla birlikte yapay zeka teknolojilerine ağırlık vererek Eğitim Bilişim Ağı’ndaki (EBA) içerikleri **zenginleştirdi**. “Dijitalleşme” mesaisini artıran bakanlık, öğrencilerin öğrenme süreçlerini tamamen kişiselleştirebileceği **MEBİ** adlı bireysel öğrenme platformunu hayata geçirdi.
MEBİ: Bireysel Öğrenme Platformu
MEBİ’nin tanıtımı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşti. Lise öğrencilerinin erişimine açılan bu platformdan bugüne kadar **550 bin 107 öğrenci** faydalandı. MEBİ, **401 bin 545 kez** indirildi ve içeriğinde geniş bir video havuzu, soru bankaları, konu özetleri, rehberlik videoları ve interaktif testler bulunuyor.
Yapay Zeka Destekli Öğrenme Deneyimi
MEBİ’de **1036 ders anlatım videosu**, **17 bin 97 dakikadan oluşan videolu içerik**, **1036 konu özeti** ve **61 bin 361 soru** yer alıyor. Platformda yapay zeka öğrencilerin öğrenme süreçlerini takip ediyor ve öğrencinin çalışma planını buna göre yeniden şekillendiriyor.
YKS Denemeleri ve Gelecek Hedefler
MEBİ, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) daha etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla YKS’ye ilişkin denemeler de sunuyor. 21 Ekim’den bu yana Türkiye genelinde düzenlenen denemelere **76 bin 580 öğrenci** katıldı ve denemeler **Haziran 2025’e kadar** devam edecek.
MEBİ’ye **”mebi.eba.gov.tr”** adresinden veya mobil uygulama marketlerinden erişilebilir. Kullanıcıların %54,3’ü mobil cihazlar, %37,5’i masaüstü cihazlar ve %8,2’si tabletlerden platforma erişiyor. Öğrenciler, toplamda **19 milyon 304 bin 179 soru** çözdü.